Recept

Zapékané jehněčí s fenyklem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 48906

Ingredience

2 ks Cibule
2 ks Fenykl sladký - hlíza
500 g Jehněčí maso
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
200 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 212kJ
5% Sacharidy 18 g
40% Tuky 30 g
8% Sodík 161 mg
51% Bílkoviny 28 g

Zapékané jehněčí s fenyklem postup přípravy receptu:

1

Na pánvi si rozpálíme olej a osmažíme na něm na drobno nakrájenou cibuli s kousky jehněčího masa smažíme cca pět minut.

2

Rajčata nakrájíme na plátky, přidáme k masu s cibulí a tři minuty smažíme. Do pánve přidáme sůl, pepř a koriandr dle vlastní chuti a smažíme další dvě minuty za stálého míchání. Celou směs přendáme do zapékací mísy.

3

V hrnci si ohřejeme vodu a nakrájíme si dvě bulvy fenyklu, který ve vodě pět minut povaříme. Fenyklem následně pokryjeme celou směs.

4

Stranou si v misce smícháme mouku, mléko a vejce. Pořádně rozšleháme a přidáme špetku soli a pepře na dochucení. Vaječným přelivem vše zalijeme a dáme zapéct do trouby předehřáté na 180°C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept