Zapékané jehněčí s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané jehněčí s fenyklem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 48906 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
500 g | Jehněčí maso |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
200 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 303,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Koriandr čerstvý, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Jehněčí maso, Mléko polotučné, Mouka kukuřičná, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané jehněčí s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi si rozpálíme olej a osmažíme na něm na drobno nakrájenou cibuli s kousky jehněčího masa smažíme cca pět minut. |
2 | Rajčata nakrájíme na plátky, přidáme k masu s cibulí a tři minuty smažíme. Do pánve přidáme sůl, pepř a koriandr dle vlastní chuti a smažíme další dvě minuty za stálého míchání. Celou směs přendáme do zapékací mísy. |
3 | V hrnci si ohřejeme vodu a nakrájíme si dvě bulvy fenyklu, který ve vodě pět minut povaříme. Fenyklem následně pokryjeme celou směs. |
4 | Stranou si v misce smícháme mouku, mléko a vejce. Pořádně rozšleháme a přidáme špetku soli a pepře na dochucení. Vaječným přelivem vše zalijeme a dáme zapéct do trouby předehřáté na 180°C. |