Podzimní salát s žampióny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podzimní salát s žampióny
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48907 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 kávová lžička | Balsamico ocet |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát Polníček |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 321,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cibule, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Podzimní salát s žampióny postup přípravy receptu:
1 | Žampióny omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na jemné plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Polníček omyjeme a natrháme na kousky. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, prudce na něm osmažíme cibuli, pak přisypeme nakrájené žampiony a vše ještě chvíli za stálého míchání smažíme. Během smažení dochutíme sójovou omáčkou. |
3 | V míse smícháme olej, ocet a hořčici, dresink dochutíme pepřem a solí. K dresinku přidáme kousky polníčku, promícháme, rozložíme na talíře, posypeme usmaženými žampiony a podáváme. |
Poznámka
Čerstvé žampióny můžeme nahradit žampióny sterilovanými, které před přípravou důkladně opláchneme studenou vodou. Místo salátu Polníček můžeme použít i jiné druhy listových salátů.