Jednoduchý recept

Podzimní salát s žampióny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48907
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 kávová lžička Balsamico ocet
1 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Omáčka sójová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Salát Polníček
1 kávová lžička Sůl
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 208 kcal
Kilojoule 870kJ
2% Sacharidy 8 g
25% Tuky 19 g
20% Sodík 394 mg
6% Bílkoviny 4 g

Podzimní salát s žampióny postup přípravy receptu:

1

Žampióny omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na jemné plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Polníček omyjeme a natrháme na kousky.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, prudce na něm osmažíme cibuli, pak přisypeme nakrájené žampiony a vše ještě chvíli za stálého míchání smažíme. Během smažení dochutíme sójovou omáčkou.

3

V míse smícháme olej, ocet a hořčici, dresink dochutíme pepřem a solí. K dresinku přidáme kousky polníčku, promícháme, rozložíme na talíře, posypeme usmaženými žampiony a podáváme.

Poznámka

Čerstvé žampióny můžeme nahradit žampióny sterilovanými, které před přípravou důkladně opláchneme studenou vodou. Místo salátu Polníček můžeme použít i jiné druhy listových salátů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept