Jednoduchý recept

Nákyp z brokolice a brambor

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48908
Kategorie: Zelenina

Ingredience

0,5 kg Brambory
0,5 kg Brokolice
1 dl Mléko polotučné
1 kávová lžička Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 hrst Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Romadur 40%
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 096kJ
8% Sacharidy 30 g
14% Tuky 10 g
15% Sodík 308 mg
30% Bílkoviny 17 g

Nákyp z brokolice a brambor postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Brokolici rozkrájíme na růžičky a opláchneme studenou vodou.

2

Plátky brambor dáme do vařící osolené vody a vaříme 5 minut, pak přidáme brokolici a ještě chvilku vše necháme povařit. Vodu slijeme a brambory s brokolicí necháme v sítu okapat.

3

Sýr nastrouháme najemno. Mléko rozšleháme s vajíčky, dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Petrželku a pažitku omyjeme a okapané najemno nasekáme.

4

Zapékací formu vymastíme olejem, dáme do ní brambory a brokolici, přidáme nakrájená rajčata, nastrouhaný sýr, petrželku a pažitku, opepříme, osolíme a vše důkladně promícháme. Směs zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci.

5

Formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů a nákyp v ní pečeme přibližně 25 minut, až má na povrchu zlatavou barvu.

6

Podáváme horký, posypaný nasekanou natí petrželky a pažitky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept