Zapékaná červená řepa s nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná červená řepa s nivou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 48910 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
750 g | Červená řepa |
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
150 g | Párky Frankfurtské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Niva 50% - tavený |
1 l | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 43,8mg |
Draslík | 846,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cibule, Majoránka, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Párky Frankfurtské, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Niva 50% - tavený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná červená řepa s nivou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci si ohřejeme osolenou vodu a uvaříme do měkka pokrájenou řepu. Mezitím si můžeme připravit ostatní suroviny. Párky nakrájíme na kolečka. Cibuli a žampiony nakrájíme na plátky, nivu na větší kostičky. |
2 | Řepu zcedíme a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Přidáme párky, sýr, cibuli, majoránku, sůl, pepř a vše pořádně zamícháme. Na závěr směs přelijeme smetanou a pečeme 10 minut v troubě rozehřáté na 230°C. |