Vlnité masové špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vlnité masové špízy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48914 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
450 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 216,0mg |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 506,8mg |
Vláknina | 176,7mg |
Vitamín A | 10,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej sezamový, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vlnité masové špízy postup přípravy receptu:
1 | Vepřovu kýtu omyjeme a osušíme, rozporcujeme na delší plátky, široké asi 2 centimetry, které lehce naklepeme, opepříme a osolíme. |
2 | V misce smícháme sezamový olej a sójovou omáčku, dochutíme pepřem a solí a marinádou každý plátek masa potřeme ze všech stran. Maso pak vlnkovitě napícháme na grilovací jehlu a necháme uležet. |
3 | V pánvi rozehřejeme olivový olej a špízy na něm 10 minut smažíme ze všech stran. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je rýže, připravená na různé způsoby, ale třeba i vařené brambory, nebo bagety a zeleninové saláty.