Jednoduchý recept

Smažený celerový řízek se sezamem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48915

Ingredience

2 ks Celer bulvový
0,5 kávová lžička Kardamom
4 polévková lžíce Mléko polotučné
6 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
100 g Sezam - semena
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 857kJ
4% Sacharidy 13 g
20% Tuky 15 g
19% Sodík 372 mg
12% Bílkoviny 7 g

Smažený celerový řízek se sezamem postup přípravy receptu:

1

Celer oloupeme a nakrájíme na plátky silné přibližně 1 centimetr. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a plátky celeru v ní 5 minut vaříme. Pak je vyjmeme a necháme v sítu okapat a zchladnout.

2

V míse rozšleháme zakysanou smetanu s mlékem, dochutíme ji kardamonem, pepřem a solí. Do hlubokého talíře si připravíme sezamová semínka.

3

Plátky celeru obalíme nejdříve v smetanové směsi a potom v sezamových semínkách.

4

V pánvi rozehřejeme olej a obalený celer smažíme z obou stran dozlatova přibližně 10 minut. Semínka, která odpadnou, vracíme zpátky na smažené plátky.

5

Osmažené celerové řízky podáváme posypané jemně nasekanou petrželkou a pažitkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept