Smažený celerový řízek se sezamem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený celerový řízek se sezamem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48915 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Celer bulvový |
0,5 kávová lžička | Kardamom |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
100 g | Sezam - semena |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 4,0mg |
Draslík | 681,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Kardamom, Pažitka, Sezam - semena, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený celerový řízek se sezamem postup přípravy receptu:
1 | Celer oloupeme a nakrájíme na plátky silné přibližně 1 centimetr. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a plátky celeru v ní 5 minut vaříme. Pak je vyjmeme a necháme v sítu okapat a zchladnout. |
2 | V míse rozšleháme zakysanou smetanu s mlékem, dochutíme ji kardamonem, pepřem a solí. Do hlubokého talíře si připravíme sezamová semínka. |
3 | Plátky celeru obalíme nejdříve v smetanové směsi a potom v sezamových semínkách. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej a obalený celer smažíme z obou stran dozlatova přibližně 10 minut. Semínka, která odpadnou, vracíme zpátky na smažené plátky. |
5 | Osmažené celerové řízky podáváme posypané jemně nasekanou petrželkou a pažitkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.