Jednoduchý recept

Omáčka z dýně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48916

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
800 g Dýně
1 kávová lžička Kmín mletý
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
2,5 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 71 kcal
Kilojoule 295kJ
3% Sacharidy 11 g
4% Tuky 3 g
14% Sodík 285 mg
3% Bílkoviny 2 g

Omáčka z dýně postup přípravy receptu:

1

Dýni oloupeme, rozkrájíme a dužninu nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Olivy nasekáme nahrubo.

2

V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm krátce cibuli, přidáme kousky dýně a ještě chvíli za stálého míchání smažíme. Pak do pánve přilijeme vývar, přidáme kmín, tymián, bobkový list, opepříme, osolíme a na středním ohni 10 minut vaříme. Pak přimícháme ocet a med a vaříme dalších deset minut.

3

Když je dýně měkká, vyjmeme bobkový list, směs v hrnci rozmixujeme, omáčku dochutíme pepřem a solí, vmícháme do ní nakrájené olivy a necháme ji ještě krátce prohřát.

Poznámka

Omáčka se hodí především k smaženému drůbežímu masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept