Recept

Česnekové rizoto s petrželkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 48920
Kategorie: Rizota

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
60 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel kudrnka
350 g Rýže loupaná
9 g Sůl
110 g Sýr Parmezán
1,3 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 875 kcal
Kilojoule 3 659kJ
29% Sacharidy 103 g
55% Tuky 41 g
142% Sodík 3 g
43% Bílkoviny 24 g

Česnekové rizoto s petrželkou postup přípravy receptu:

1

Ve vetším rendlíku rozehřejeme olej, nasypeme nasekaný česnek a opékáme asi minutu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Nakonec vmícháme rýži a ještě několik minut opékáme. V hrnci přivedeme k varu vývar a udržujeme ho stále vroucí. Postupně po naběračkách přidáváme vývar k rýži, za stálého míchání počkáme až se tekutina vstřebá a nalijeme další naběračku. Tak postupujeme, dokud rýže není měkká. Do rizota vmícháme rozpuštěné máslo, většinu nastrouhaného parmezánu a nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a rozdělíme na jednotlivé talíře. Ozdobíme zbylým nastrouhaným sýrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept