Salát z avokáda, a fazolí se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z avokáda, a fazolí se šunkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48925 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
1 ks | Citrony |
240 g | Fazole červené sterilované |
1 kávová lžička | Křen nakládaný |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 plátek | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 1,0mg |
Draslík | 972,8mg |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 100,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Citrony, Fazole červené sterilované, Křen nakládaný, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z avokáda, a fazolí se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Fazole opláchneme studenou vodou a necháme je v sítu okapat. Avokádo rozpůlíme, vyřízneme pecku, dužninu vyjmeme lžičkou a nakrájíme na kousky. Papriku podélně rozkrojíme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji a nakrájíme najemno. |
2 | V míse avokádo, papriku a fazole opatrně smícháme. |
3 | Citron rozkrojíme a vymačkáme, šťávu smícháme k křenem, dochutíme pepřem a solí a vmícháme do salátu. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej a na něm prudce dokřupava osmažíme plátky šunky. |
5 | Připravený salát rozdělíme na talíře, položíme na něj osmahnutou šunku a podáváme posypané jemně nakrájenou petrželkou. |