Nakládáná zelenina v koření - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nakládáná zelenina v koření
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 48926 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
500 g | Bílá cibulka |
150 g | Cukr krupice |
40 g | Hořčice |
30 g | Kurkuma |
300 g | Květák |
40 g | Maizena - kukuřičný škrob |
5 dl | Ocet jablečný |
50 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
30 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 162,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kurkuma, Květák, Ocet jablečný, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bílá cibulka, Hořčice, Maizena - kukuřičný škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nakládáná zelenina v koření postup přípravy receptu:
1 | V míse v části vody rozpustíme sůl, přidáme malé cibulky, na nejmenší růžičky rozebraný květák, zatížíme talířem a necháme přes noc uležet. |
2 | Následující den zeleninu několikrát propláchneme a necháme okapat. V hrnci svaříme cukr a ocet asi 15 minut, objem tekutiny se zmenší na polovinu. Vlijeme čtvrt litru vody a znovu přivedeme k varu. V misce smícháme maizenu, hořčici, zázvor a kurkumu, přidáme podle potřeby svařený ocet a umícháme do hladké pasty. Tu meltou všleháme do zbylého octového vývaru a povaříme do zhoustnutí. Do vývaru dáme zeleninu a vaříme 3 minuty na mírném ohni, ještě horké opatrně přelijeme do zavařovacích sklenic a pečlivě utáhneme uzávěr a sklenice položíme víčkem dolů. V temnu a chladnu naložená zelenina vydrží přes měsíc. |