Sýrová polévka se žloutky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová polévka se žloutky
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48929 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1000 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
120 g | Sýr Čedar |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
120 g | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 324,2mg |
Draslík | 220,3mg |
Vláknina | 265,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Sýr Čedar, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová polévka se žloutky postup přípravy receptu:
1 | Máslo vložíme do větší misky a ručním šlehačem vyšleháme do pěny. Čedar nastrouháme a za stálého šlehání postupně přisypeme k máslu, nakonec přidáme žloutky a stále šleháme. Hmotu zalijeme horkým vývarem, rozšleháme, dochutíme solí a pepřem. Polévka nesmí projít varem, žloutky by se srazily. |
2 | Polévku rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme s plátky veky. |
Poznámka
Plátky veky můžeme také nasucho opéct v topinkovači.