Recept

Telecí svíčková s mátou a kapary

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4893

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kapary sterilované
4 ks Máta
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 kg Telecí svíčková
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 277kJ
1% Sacharidy 3 g
20% Tuky 15 g
14% Sodík 278 mg
57% Bílkoviny 32 g

Telecí svíčková s mátou a kapary postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 170C.

2

Maso ochutíme solí, pepřem a olivovým olejem a vložíme do zapékací mísy vyložené čtyřmi velkými stonky máty. Cibuli nakrájíme na osminky a posypeme jí maso. Přidáme kapary opláchnuté od soli, přilijeme 100ml vína a pečeme 40min.

3

Poté dolijeme zbytek vína a pečeme ještě 10minut. Maso by mělo být šťavnaté a uvnitř lehce růžové.

4

Maso z trouby vyjmeme, zakryjeme alobalem a před naporcováním necháme 10min odpočívat.

5

Vypečenou šťávu rozmixujeme a přimícháme několik nasekaných lístků bazalky a máty.

6

Svíčkovou podáváme přelitou touto omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept