Telecí svíčková s mátou a kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí svíčková s mátou a kapary
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4893 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
4 ks | Máta |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 kg | Telecí svíčková |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 631,0mg |
Vláknina | 834,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Kapary sterilované, Máta, Sůl, Telecí svíčková, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí svíčková s mátou a kapary postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 170C. |
2 | Maso ochutíme solí, pepřem a olivovým olejem a vložíme do zapékací mísy vyložené čtyřmi velkými stonky máty. Cibuli nakrájíme na osminky a posypeme jí maso. Přidáme kapary opláchnuté od soli, přilijeme 100ml vína a pečeme 40min. |
3 | Poté dolijeme zbytek vína a pečeme ještě 10minut. Maso by mělo být šťavnaté a uvnitř lehce růžové. |
4 | Maso z trouby vyjmeme, zakryjeme alobalem a před naporcováním necháme 10min odpočívat. |
5 | Vypečenou šťávu rozmixujeme a přimícháme několik nasekaných lístků bazalky a máty. |
6 | Svíčkovou podáváme přelitou touto omáčkou. |