Jednoduchý recept

Rizoto s houbami a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48930
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Houby čerstvé
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 g Rýže loupaná
50 g Sýr Parmezán
1,5 dl Víno bílé
7,5 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 724 kcal
Kilojoule 3 031kJ
23% Sacharidy 83 g
45% Tuky 34 g
55% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Rizoto s houbami a sýrem postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky. Sýr najemno nastrouháme. Zeleninový vývar v hrnci přivedeme k varu.

2

V druhém hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla, osmažíme na něm krátce nakrájenou cibuli, pak přisypeme plátky hub a ještě chvíli za stálého míchání smažíme. Potom k směsi přidáme rýži, vše promícháme a ještě chvilku smažíme. Přilijeme bílé víno a necháme vařit, až se ho polovina odpaří. Pak pomalu přiléváme za stálého míchání horký vývar a rýži necháme na mírném ohni uvařit doměkka.

3

Měkkou rýži s houbami opepříme, osolíme, vmícháme zbylé máslo a větší část nastrouhaného sýra.

4

Rizoto podáváme teplé, posypané sýrem.

Poznámka

Před podáváním můžeme posypat pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept