Šťáva z čerstvých malin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šťáva z čerstvých malin
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 48931 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
300 g | Cukr krystal |
1 kg | Maliny |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 252,7mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Maliny mají zadané všechny známé hodnoty.
Šťáva z čerstvých malin postup přípravy receptu:
1 | Maliny přebereme, očistíme a rozmačkáme. Přidáme cukr, promícháme a na 3 dny odložíme na chladném místě, aby pustily šťávu. Pěnu i dřen z povrchu sebereme, šťávu nalijeme na plátno a necháme prokapat. |
2 | Rozdělíme ji do vyvařených lahví a důkladně zavíčkujeme. Plníme cca 4cm pod okraj. Lahve narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vyjmutí postavíme hrdlem dolů do košíku a necháme vychladnout. |