Recept

Rajčatový salát s lilkovým kaviárem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 48932
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 ks Lilek
5 ml Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kg Rajčata
2 polévková lžíce Roketa
1 ks Rozmarýn čerstvý
4 ks Šalotka
1,5 kávová lžička Sůl
Základní zálivka vinaigrette podle Ramsaye [47660]
10 ml Ocet vinný
60 ml Olej olivový
0,1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 409kJ
12% Sacharidy 44 g
25% Tuky 18 g
17% Sodík 348 mg
13% Bílkoviny 8 g

Rajčatový salát s lilkovým kaviárem postup přípravy receptu:

1

Lilkový kaviár: Velký lilek překrojíme po délce na dvě poloviny, do dužiny uděláme zářezy a na plátky nakrájíme oloupaný stroužek česneku. Česnekovými plátky poklademe půlky lilku, pokapeme je olivovým olejem, osolíme a na jednu půlku položíme snítku čerstvého rozmarýnu. Půlky lilku spolu přiklopíme, pevně zabalíme do alobalu a dáme péci do trouby předehřáté na 220°C. Při této teplotě lilek pečeme 45 minut, pak teplotu snížíme na 110°C a dopékáme ještě 25 minut. Po vyjmutí z trouby lilek rozbalíme, odstraníme rozmarýnovou snítku a do mísy vyškrabeme dužinu s česnekem. Směs pak umícháme na kaši, kterou dáme vařit do hrnce. Vaříme, až se tekutina odpaří a kaše zhoustne. Odstavíme, podle chuti osolíme a opepříme a hotový kaviár necháme vychladnout.

2

Směs červených a žlutých dobře vyzrálých rajčat pokrájíme na kostky, přendáme do mísy, kde je osolíme, okořeníme pepřem a přelijeme zálivkou vinaigrette základní. Dobře promícháme a necháme alespoň 5 minut proležet.

3

Potom si natrháme koriandrové a roketové lístky a na kolečka nakrájíme malé šalotky. Lilkový kaviár rozdělíme na středy talířů a na jejich okraje rozložíme rajčatový salát.

4

Servírujeme posypané koriandrovými listy, kolečky šalotky a roketou.

5

6

Základní zálivka vinaigrette podle Ramsaye:

7

Ve vyšší nádobě smícháme olivový olej, bílý vinný ocet a mořskou sůl s čerstvě umletým pepřem a vše ručním mixerem rozmixujeme.

8

Hotovou zálivku přelijeme do skleněné nádoby s těsnícím víčkem a uložíme do chladničky, kde vydrží týden.

9

Před použitím dobře protřepeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept