Recept

Kopřivová nádivka s masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48935
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

0,5 kávová lžička Kmín drcený
80 g Kopřiva
1 polévková lžíce Libeček
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2,5 dl Mléko polotučné
2 špetka Muškátový květ
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Pažitka
2 polévková lžíce Petržel - nať
14 ks Rohlíky bílé
1 l Růžová voda
1 polévková lžíce Saturejka
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
1 kg Vepřový bok uzený
2,5 dl Vývar z uzeného masa

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 837 kcal
Kilojoule 3 502kJ
17% Sacharidy 63 g
60% Tuky 45 g
126% Sodík 3 g
71% Bílkoviny 40 g

Kopřivová nádivka s masem postup přípravy receptu:

1

Mladé jarní kopřivy (vršky) omyjeme, dáme do mísy a přelijeme vroucí vodou (1 litr). Kopřivy po minutě sítem vyjmeme, necháme okapat a posekáme je najemno. Omyjeme petrželku, pažitku, libeček a saturejku. Bylinky drobně pokrájíme a s kopřivou je dáme do větší mísy.

2

Vepřový uzený bůček (prorostlý) nakrájíme na drobné kostičky. Maso dáme do mísy ke kopřivám, přidáme žloutky, na kostičky pokrájené rohlíky, mléko, kmín, sůl podle chuti, muškátový květ i oříšek, masový vývar a směs důkladně promícháme. Vyšleháme bílky na tuhý sníh, který lehce zapracujeme do směsi. Dáme je do chladničky na 1 hodinu odpočinout.

3

2-3 malé zapékací misky (podle možností) vytřeme máslem. Nádivku rozdělíme do misek, uhladíme ji a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečme při 200°C přibližně 30 minut dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept