Kopřivová nádivka s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kopřivová nádivka s masem
Kopřivová nádivka s masem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48935 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
80 g | Kopřiva |
1 polévková lžíce | Libeček |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2,5 dl | Mléko polotučné |
2 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Pažitka |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
14 ks | Rohlíky bílé |
1 l | Růžová voda |
1 polévková lžíce | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
1 kg | Vepřový bok uzený |
2,5 dl | Vývar z uzeného masa |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 339,8mg |
Draslík | 793,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 550,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Kopřiva, Muškátový květ, Muškátový oříšek, Pažitka, Saturejka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Růžová voda, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vývar z uzeného masa nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kopřivová nádivka s masem postup přípravy receptu:
1 | Mladé jarní kopřivy (vršky) omyjeme, dáme do mísy a přelijeme vroucí vodou (1 litr). Kopřivy po minutě sítem vyjmeme, necháme okapat a posekáme je najemno. Omyjeme petrželku, pažitku, libeček a saturejku. Bylinky drobně pokrájíme a s kopřivou je dáme do větší mísy. |
2 | Vepřový uzený bůček (prorostlý) nakrájíme na drobné kostičky. Maso dáme do mísy ke kopřivám, přidáme žloutky, na kostičky pokrájené rohlíky, mléko, kmín, sůl podle chuti, muškátový květ i oříšek, masový vývar a směs důkladně promícháme. Vyšleháme bílky na tuhý sníh, který lehce zapracujeme do směsi. Dáme je do chladničky na 1 hodinu odpočinout. |
3 | 2-3 malé zapékací misky (podle možností) vytřeme máslem. Nádivku rozdělíme do misek, uhladíme ji a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečme při 200°C přibližně 30 minut dozlatova. |