Recept

Chlebíček pečený s chřestem a parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 48937

Ingredience

750 g Chléb toastový
0,5 kg Chřest bílý
0,5 kg Chřest zelený
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
75 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 475kJ
17% Sacharidy 59 g
40% Tuky 30 g
46% Sodík 912 mg
41% Bílkoviny 23 g

Chlebíček pečený s chřestem a parmezánem postup přípravy receptu:

1

Krajíčky toastového chleba zbavíme kůrek, rozklepneme a rozšleháme vejce, nastrouháme sýr parmezán a muškátový oříšek.

2

Čerstvý chřest 7-8 minut povaříme v osolené vodě a potom ho prudce zchladíme v tekoucí vodě. Malý tenký chřest není třeba loupat, velký raději oloupáme. Částí másla vytřenou chlebíčkovou formu o délce 22 cm vyložíme chlebovými krajíčky tak, aby se okraje trochu překrývaly, k formě je jemně přitiskneme. Část krajíčků odložíme na přikrytí formy.

3

V míse smícháme rozšlehaná vejce se šlehačkou a parmezánem, přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek.

4

Do formy vyskládáme polovinu povařeného chřestu, osolíme, opepříme a zalijeme polovinou vaječné sýrové směsi. Tento postup pak zopakujeme ještě jednou. Odložené krajíčky chleba pomažeme zbytkem másla a přikryjeme jimi povrch chřestu ve formě, pomazanou částí nahoru. Formu pak vložíme do trouby předehřáté na 200 °C.

5

Pečeme asi 45 minut, až je povrch upečen dozlatova, vyklopíme a necháme trochu vychladnout, aby směs vajec, smetany a parmezánu uvnitř chlebíčku ztuhla a chřest držel pohromadě.

6

Servírujeme opatrně nakrájené na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept