Recept

Papriky dušené v červeném víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 48938
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
4 stroužek Česnek
5 polévková lžíce Olej olivový
4 ks Paprika červená
4 ks Paprika žlutá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Rajčata Cherry
25 g Šalotka
1 kávová lžička Sůl
300 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 206 kcal
Kilojoule 863kJ
5% Sacharidy 16 g
12% Tuky 9 g
11% Sodík 216 mg
5% Bílkoviny 3 g

Papriky dušené v červeném víně postup přípravy receptu:

1

Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky, červené šalotky na kolečka a koktejlová cherry rajčata na půlky. Velké červené a žluté papriky zbavené stopek a semen pokrájíme na stejnoměrné proužky a otrháme lístky ze svazečku bazalky.

2

Ve větším hrnci doměkka opečeme česnek se šalotkou na 2 lžících olivového oleje. Přimícháme rajčata a vše za 45 minut svaříme na hustou omáčku, kterou pak osolíme a okořeníme pepřem.

3

Mezitím si v jiném hrnci na 2 lžících olivového oleje opečeme paprikové proužky. Několik minut je zahříváme a pak podlijeme červeným vínem a dusíme, až se objem tekutiny zmenší na polovinu. Přidáme rajčatovou omáčku, většinu bazalky a dalších 30 minut spolu vaříme. Podle chuti osolíme a opeříme a směs rozdělíme na misky.

4

Pokapeme zbylým olivovým olejem, posypeme zbylou bazalkou a servírujeme.

Poznámka

Dušené papriky je vhodné podávat s bílým pečivem jako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept