Recept

Pannacotta s ovocnou tříští

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 48939

Ingredience

Na ledovou tříšť
30 ml Citronová šťáva
60 ml Cukr hroznový (glukóza)
125 g Cukr krupice
250 ml Voda pitná
250 ml Víno šumivé (sekt)
Na pannacottu
20 g Citronová kůra
60 g Cukr krupice
150 ml Mléko plnotučné
600 ml Smetana 33% (šlehačka)
1000 ml Voda pitná
200 g Čokoláda bílá
30 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 320kJ
14% Sacharidy 51 g
46% Tuky 34 g
2% Sodík 37 mg
12% Bílkoviny 7 g

Pannacotta s ovocnou tříští postup přípravy receptu:

1

V rendlíku smícháme vodu, cukr, glukózu a citronovou šťávu, vaříme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Necháme vychladnout a přilijeme sekt, rozmícháme a vlijeme do plastové nádoby a dáme minimálně na 3 hodiny mrazit.

2

Mléko, smetanu a cukr zahříváme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí, potom necháme pár minut přejít varem. Vmícháme nadrolenou bílou čokoládu a necháme ji úplně rozpustit. Ve troše studené vody rozpustíme želatinu a přidáme ji do horké mléčné směsi, dokonale promícháme a nalijeme do formiček nebo misek. Misky uložíme přes noc do lednice, aby dezert ztuhl a vychladil se.

3

Aby šly formičky lépe vyklopit, namočíme je před tím krátce do horké vody a vyklepneme pannacottu na talířek. Ozdobíme citronovou kůrou a obložíme citronovou ledovou tříští.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept