Pannacotta s ovocnou tříští - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pannacotta s ovocnou tříští
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 48939 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
Na ledovou tříšť | |
---|---|
30 ml | Citronová šťáva |
60 ml | Cukr hroznový (glukóza) |
125 g | Cukr krupice |
250 ml | Víno šumivé (sekt) |
250 ml | Voda pitná |
Na pannacottu | |
20 g | Citronová kůra |
200 g | Čokoláda bílá |
60 g | Cukr krupice |
150 ml | Mléko plnotučné |
600 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1000 ml | Voda pitná |
30 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 89,6mg |
Draslík | 81,2mg |
Vláknina | 660,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 507,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Voda pitná, Citronová kůra, Čokoláda bílá, Cukr krupice, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr hroznový (glukóza), Víno šumivé (sekt), Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pannacotta s ovocnou tříští postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku smícháme vodu, cukr, glukózu a citronovou šťávu, vaříme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Necháme vychladnout a přilijeme sekt, rozmícháme a vlijeme do plastové nádoby a dáme minimálně na 3 hodiny mrazit. |
2 | Mléko, smetanu a cukr zahříváme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí, potom necháme pár minut přejít varem. Vmícháme nadrolenou bílou čokoládu a necháme ji úplně rozpustit. Ve troše studené vody rozpustíme želatinu a přidáme ji do horké mléčné směsi, dokonale promícháme a nalijeme do formiček nebo misek. Misky uložíme přes noc do lednice, aby dezert ztuhl a vychladil se. |
3 | Aby šly formičky lépe vyklopit, namočíme je před tím krátce do horké vody a vyklepneme pannacottu na talířek. Ozdobíme citronovou kůrou a obložíme citronovou ledovou tříští. |