Jednoduchý recept

Okouník v kapustě se smetanou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48941
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
0,5 kg Kapusta hlávková
1 špetka Muškátový oříšek
350 g Okouník mořský
1 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Vývar zeleninový
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 409 kcal
Kilojoule 1 713kJ
11% Sacharidy 38 g
15% Tuky 11 g
44% Sodík 884 mg
78% Bílkoviny 44 g

Okouník v kapustě se smetanou postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Kapustu omyjeme a nakrájíme na krátké nudličky. Pažitku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nakrájíme.

2

Filet z okouníka omyjeme studenou vodou, osušíme, nakrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou, okořeníme chilli kořením, opepříme a osolíme.

3

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a prudce na něm osmažíme nakrájenou cibuli s česnekem. Pak do pánve přidáme nakrájenou kapustu, přilijeme vývar, podle chuti přidáme muškátový oříšek, opepříme a osolíme,promícháme a necháme pod pokličkou přejít varem.

4

Kousky ryby vložíme na kapustu do pánve a necháme pod pokličkou 5 minut vařit. Pak je vyjmeme a uložíme do tepla - například na talíři do mírně vyhřáté trouby.

5

V míse smícháme zakysanou smetanu s nakrájenou pažitkou a přimícháme ji do kapusty v pánvi. Kapustu ještě jednou dochutíme chilli kořením, pepřem a solí, důkladně promícháme a rozdělíme na servírovací talíře. Přidáme k ní kousky ryby a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept