Jednoduchý recept

Rajčatová polévka s čedarem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 48945
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

50 g Celer bulvový
50 g Cibule
60 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Nové koření mleté
2 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
500 g Rajčata
40 g Rýže dušená
8 g Sůl
50 g Sýr Čedar
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 233 kcal
Kilojoule 975kJ
4% Sacharidy 16 g
23% Tuky 17 g
44% Sodík 882 mg
11% Bílkoviny 6 g

Rajčatová polévka s čedarem postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, celer s petrželí nastrouháme nahrubo, čedar nastrouháme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, celer, petržel, osmahneme, přidáme mouku, orestujeme, do hrnce nasypeme kostičky rajčat, osolíme, opepříme, okořeníme mletým novým kořením, podusíme ve vlastní šťávě, později přilijeme vodu a vaříme doměkka. Rajčata by se měla téměř rozvařit. Nakonec vmícháme dušenou rýži a odstavíme. Polévku nalijeme do polévkových misek a posypeme strouhaným čedarem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept