Sýrový bešamel k zapékání - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový bešamel k zapékání
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48947 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
25 ml | Citronová šťáva |
60 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko plnotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
20 g | Pažitka |
5 g | Sůl |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 888,2mg |
---|---|
Cholesterol | 151,6mg |
Draslík | 26,2mg |
Vláknina | 640,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 269,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Muškátový oříšek, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový bešamel k zapékání postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a vaříme 45 minut, kdy by měla být omáčka zcela bez moučné příchuti a měla by být hladká. Omáčku odstavíme a necháme vychladnout. Poté přimícháme rozkvedlané žloutky, strouhaný sýr, osolíme, ochutíme citronovou šťávou, špetkou muškátu, přidáme posekanou pažitku a promícháme. |
2 | Takto připravená omáčka slouží k zapékání různých druhů masných a zeleninových pokrmů. |