Jednoduchý recept

Sýrový bešamel k zapékání

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 48947

Ingredience

25 ml Citronová šťáva
250 ml Mléko plnotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
20 g Pažitka
80 g Sýr Ementál (Primátor)
5 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 209 kcal
Kilojoule 873kJ
2% Sacharidy 8 g
22% Tuky 16 g
16% Sodík 328 mg
13% Bílkoviny 8 g

Sýrový bešamel k zapékání postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a vaříme 45 minut, kdy by měla být omáčka zcela bez moučné příchuti a měla by být hladká. Omáčku odstavíme a necháme vychladnout. Poté přimícháme rozkvedlané žloutky, strouhaný sýr, osolíme, ochutíme citronovou šťávou, špetkou muškátu, přidáme posekanou pažitku a promícháme.

2

Takto připravená omáčka slouží k zapékání různých druhů masných a zeleninových pokrmů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept