Melounová želatina s rumem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Melounová želatina s rumem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4895 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
2 g | Agar |
1 ks | Citrony |
100 g | Cukr krupice |
200 g | Meloun vodní |
50 ml | Rum bílý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 93,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Meloun vodní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Agar, Rum bílý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Melounová želatina s rumem postup přípravy receptu:
1 | Z citronu okrájíme kůru a z půlky vylisujeme šťávu. |
2 | Smícháme 400ml vody s rumem, cukrem, agar agar, citronovou kůrou a šťávou. Směs asi 5min provaříme a poté odstraníme citronovou kůru. |
3 | Melounovou dužinu nakrájíme na malé kostičky a rozdělíme do malých misek. Zalijeme připraveným sirupem a necháme vychladnout. Až do podávání uchováváme v lednici. |