Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 48951

Ingredience

Minestrone podle Ramsaye
2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule červená
250 g Hrachové lusky
0,3 ks Kapusta hlávková
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
250 g Pancetta
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 ks Pórek
15 ks Rajčata Cherry
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 polévková lžíce Sůl
1 ks Tuřín
2 l Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
100 g Špagety
Klasické bazalkové pesto podle Ramsaye [47938]
70 g Bazalka
125 ml Olej olivový
50 g Oříšky piniové
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 663 kcal
Kilojoule 2 773kJ
13% Sacharidy 49 g
118% Tuky 89 g
99% Sodík 2 g
33% Bílkoviny 19 g

Minestrone podle Ramsaye postup přípravy receptu:

1

Velkou červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, prolisujeme oloupaný stroužek česneku. Ze snítek rozmarýnu otrháme a nadrobno nakrájíme lístky. Pancettu nakrájíme na nudličky. Očistíme a oloupeme mrkev a malý tuřín a obojí nakrájíme na kostky. Řapíkatý celer a středně velký pórek nakrájíme na kousky. Dáme vařit zeleninový vývar.

2

Ve velkém hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli, česnek a rozmarýn a vše opékáme, dokud cibule nezesklovatí. Přimícháme pancettu a za stálého míchání pokračujeme 3-4 minuty, až se tuk začne rozehřívat.

3

Přidáme nakrájenou zeleninu, kterou opékáme, dokud nezačne měknout. Přidáme pepř a sůl, vmícháme rajčatový protlak a zahříváme přibližně 1 minutu. Přilijeme vroucí vývar, zmírníme oheň a polévku vaříme čtvrt hodiny.

4

V plátěném ubrousku na stejnoměrné kousky rozlámeme špagety, přidáme je do polévky a zvolna je (asi 10 minut) uvaříme doměkka.

5

Mezitím rozkrájíme na půlky cherry rajčata, nahrubo pokrájíme kapustu a přepůlíme lusky cukrového hrášku.

6

Rajčata, kapustu a hrášek přidáme do polévky a vaříme dalších 5 minut.

7

Polévku podle chuti osolíme, opepříme a rozdělíme do misek nebo talířů. Do každé porce přidáme lžíci pesta.

8

9

Klasické bazalkové pesto podle Ramsaye:

10

Na pánvi opražíme piniové oříšky a po vychladnutí je vsypeme do mixéru. Přidáme oloupaný česnek, bazalkové lístky, na kousky pokrájený sýr parmezán a krátce vše rozmixujeme. Při zapnutém mixéru pak pomalu přiléváme olej, podle chuti osolíme mořskou solí a okořeníme čerstvě mletým pepřem.

Poznámka

Polévku podáváme s křupavým pečivem. Pesto je výbornou přílohou k rybám, vložkou do těstovin a některých polévek. Hotové pesto je možné uchovávat v lednici po dobu pěti dnů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept