Minestrone podle Ramsaye - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Minestrone podle Ramsaye
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 48951 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
Minestrone podle Ramsaye | |
---|---|
2 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
250 g | Hrachové lusky |
0,3 ks | Kapusta hlávková |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
250 g | Pancetta |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
15 ks | Rajčata Cherry |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
100 g | Špagety |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Tuřín |
2 l | Vývar zeleninový |
Klasické bazalkové pesto podle Ramsaye [47938] | |
70 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
125 ml | Olej olivový |
50 g | Oříšky piniové |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 18g |
Draslík | 854,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,9mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Hrachové lusky, Kapusta hlávková, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tuřín, Bazalka, Česnek, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mrkev kořen, Olej olivový, Pancetta, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový, Rajčata Cherry, Špagety, Vývar zeleninový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Minestrone podle Ramsaye postup přípravy receptu:
1 | Velkou červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, prolisujeme oloupaný stroužek česneku. Ze snítek rozmarýnu otrháme a nadrobno nakrájíme lístky. Pancettu nakrájíme na nudličky. Očistíme a oloupeme mrkev a malý tuřín a obojí nakrájíme na kostky. Řapíkatý celer a středně velký pórek nakrájíme na kousky. Dáme vařit zeleninový vývar. |
2 | Ve velkém hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli, česnek a rozmarýn a vše opékáme, dokud cibule nezesklovatí. Přimícháme pancettu a za stálého míchání pokračujeme 3-4 minuty, až se tuk začne rozehřívat. |
3 | Přidáme nakrájenou zeleninu, kterou opékáme, dokud nezačne měknout. Přidáme pepř a sůl, vmícháme rajčatový protlak a zahříváme přibližně 1 minutu. Přilijeme vroucí vývar, zmírníme oheň a polévku vaříme čtvrt hodiny. |
4 | V plátěném ubrousku na stejnoměrné kousky rozlámeme špagety, přidáme je do polévky a zvolna je (asi 10 minut) uvaříme doměkka. |
5 | Mezitím rozkrájíme na půlky cherry rajčata, nahrubo pokrájíme kapustu a přepůlíme lusky cukrového hrášku. |
6 | Rajčata, kapustu a hrášek přidáme do polévky a vaříme dalších 5 minut. |
7 | Polévku podle chuti osolíme, opepříme a rozdělíme do misek nebo talířů. Do každé porce přidáme lžíci pesta. |
8 |
|
9 | Klasické bazalkové pesto podle Ramsaye: |
10 | Na pánvi opražíme piniové oříšky a po vychladnutí je vsypeme do mixéru. Přidáme oloupaný česnek, bazalkové lístky, na kousky pokrájený sýr parmezán a krátce vše rozmixujeme. Při zapnutém mixéru pak pomalu přiléváme olej, podle chuti osolíme mořskou solí a okořeníme čerstvě mletým pepřem. |
Poznámka
Polévku podáváme s křupavým pečivem. Pesto je výbornou přílohou k rybám, vložkou do těstovin a některých polévek. Hotové pesto je možné uchovávat v lednici po dobu pěti dnů.