Jednoduchý recept

Mořský ďas s pálivou kokosovou omáčkou a rajčaty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48953

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Chilli paprička zelená
1 ks Cibule
150 ml Mléko kokosové
400 g Mořský ďas
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
3 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 641kJ
4% Sacharidy 15 g
31% Tuky 23 g
22% Sodík 445 mg
58% Bílkoviny 33 g

Mořský ďas s pálivou kokosovou omáčkou a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Mořského ďase omyjeme pod studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky, které opepříme.

2

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Chilli papričku i papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky.

3

Rajčata oloupeme a také nakrájíme na kousky.

4

V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, nakrájenou rybu na něm za stálého míchání osmažíme, pak ji vyjmeme, zabalíme do alobalu a uložíme do tepla - třeba do mírně vyhřáté trouby.

5

Do pánve přidáme zbylý olej a za občasného míchání na něm osmažíme nakrájenou cibuli, česnek, papriku a feferonku. K usmažené zelenině přidáme nakrájená rajčata, směs dochutíme chilli kořením, pepřem a solí, necháme ji přejít varem a na středním ohni pak ještě 10 minut vaříme. Potom přilijeme kokosové mléko, promícháme a ještě krátce provaříme.

6

Do omáčky dáme kousky osmažené ryby, vše necháme chvíli prohřát. Rybu s omáčkou dáme na servírovací talíře posypeme jemně nakrájenou petrželkou a podáváme.

Poznámka

Kokosové mléko můžeme nahradit mlékem, které smícháme s kokosovou moučkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept