Mořský ďas s pálivou kokosovou omáčkou a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas s pálivou kokosovou omáčkou a rajčaty
Mořský ďas s pálivou kokosovou omáčkou a rajčaty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48953 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Chilli paprička zelená |
1 ks | Cibule |
150 ml | Mléko kokosové |
400 g | Mořský ďas |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Mořský ďas, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Mléko kokosové, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský ďas s pálivou kokosovou omáčkou a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Mořského ďase omyjeme pod studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky, které opepříme. |
2 | Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Chilli papričku i papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. |
3 | Rajčata oloupeme a také nakrájíme na kousky. |
4 | V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, nakrájenou rybu na něm za stálého míchání osmažíme, pak ji vyjmeme, zabalíme do alobalu a uložíme do tepla - třeba do mírně vyhřáté trouby. |
5 | Do pánve přidáme zbylý olej a za občasného míchání na něm osmažíme nakrájenou cibuli, česnek, papriku a feferonku. K usmažené zelenině přidáme nakrájená rajčata, směs dochutíme chilli kořením, pepřem a solí, necháme ji přejít varem a na středním ohni pak ještě 10 minut vaříme. Potom přilijeme kokosové mléko, promícháme a ještě krátce provaříme. |
6 | Do omáčky dáme kousky osmažené ryby, vše necháme chvíli prohřát. Rybu s omáčkou dáme na servírovací talíře posypeme jemně nakrájenou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Kokosové mléko můžeme nahradit mlékem, které smícháme s kokosovou moučkou.