Domácí rýžový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí rýžový pudink
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 1 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 48959 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
800 ml | Mléko polotučné |
200 g | Rýže loupaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 38,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rýže loupaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí rýžový pudink postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme 500 ml mléka, přidáme rýži a vaříme, dokud nám mléko nevře. V tento moment teplotu snížíme, zamícháme a zakryjeme pokličkou. Vaříme za občasného míchání 15 minut. |
2 | Do hrnce vmícháme další mléko a přivedemo ho k varu. Přidáme cukr, minutu ještě povaříme a můžeme podávat. |
My tomuto rýžovému pudinku říkáme "mléčná rýže". V tomto podání je výborný, akorát jsem ho udělala v menším množství, přidala máslo a dozdobila banánem. Určitě můžu doporučit =)