Jednoduchý recept

Králík po pražsku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 4896

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1 polévková lžíce Citronová šťáva
150 ml Hovězí vývar základní
800 g Králičí maso
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá lahůdková
3 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
2,5 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 863kJ
3% Sacharidy 11 g
31% Tuky 23 g
24% Sodík 476 mg
80% Bílkoviny 45 g

Králík po pražsku postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme nadrobno cibuli a zpěníme na másle. Přidáme nakrájenou zeleninu a vše osmahneme dozlatova.

2

Podlijeme asi 1,5 dl vývarem a přisypeme trochu papriky.

3

Vložíme naporcovaného králíka a dusíme do změknutí.

4

Pak maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou. Dochutíme, zakapeme citronovou šťávou, přecedíme a povaříme.

5

K příloze podáváme houskový knedlík.

Poznámka

Zeleninu použijeme takto: mrkev menší, plátek celeru a 2 kolečka petržele

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept