Brambory zapečené se sýrem v žloutcích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené se sýrem v žloutcích
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 48960 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
80 g | Cibule |
120 g | Kečup |
2 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
20 g | Tuk |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 216,1mg |
Draslík | 568,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Sůl, Sýr Čedar, Tuk, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené se sýrem v žloutcích postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory rozpůlíme a částečně vydlabeme. Žloutky rozkvedláme, osolíme, opepříme a promícháme se strouhaným čedarem. Touto směsí naplníme důlky v bramborách, brambory vyskládáme do vymaštěného pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi čtvrt hodiny. Mezitím cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky. |
2 | Brambory vyjmeme z trouby, upravíme na talíře, doplníme kroužky cibule a kečupem. |