Jednoduchý recept

Polévka ze špenátu s fenyklem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48962

Ingredience

1 ks Cibule
750 g Fenykl čerstvý
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
1,2 l Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
250 g Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 533kJ
12% Sacharidy 43 g
22% Tuky 17 g
98% Sodík 2 g
29% Bílkoviny 16 g

Polévka ze špenátu s fenyklem postup přípravy receptu:

1

Fenykl omyjeme, oloupeme a rozčtvrtíme. Tuhý střed odřízneme, zbytek nakrájíme na kostičky.

2

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Špenátový protlak rozmrazíme.

3

V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a krátce na něm osmažíme za stálého míchání nakrájený fenykl, cibuli a česnek. Během smažení přidáme oregano. Pak přilijeme vývar a vaříme, až je fenykl měkký.

4

K směsi v pánvi dáme rozmražený špenát, vše promíchánme a 5 minut vaříme. Pak polévku dochutíme pepřem a solí, necháme ji mírně vychladnout a rozmixujeme.

5

Polévku nalijeme do talířů, pokapeme olejem, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept