Jednoduchý recept

Sytá polévka z pórku, petržele a mrkve

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48963
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

100 g Brambory
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 l Mléko - podmáslí
3 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Petržel kořen
1 hrst Petržel kudrnka
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 935kJ
15% Sacharidy 56 g
373% Tuky 279 g
72% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 16 g

Sytá polévka z pórku, petržele a mrkve postup přípravy receptu:

1

Z pórku odkrojíme tmavou nať,zbylý opláchneme pod studenou vodou, podélně ho nažízneme a nakrájíme příčně na tenké plátky. Brambory, petržel a mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

2

V hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a krátce na něm smažíme nakrájený pórek. Pak přidáme mrkev a petržel a ještě chvíli smažíme, potom přisypeme brambory a přilijeme vývar. Polévku ochutíme muškátovým oříškem, opepříme, osolíme, promícháme a 30 minut necháme na mírném ohni vařit, až zelenina změkne.

3

Uvařenou polévku propasírujeme přes síto, vmícháme do ní podmáslí, znovu dochutíme pepřem a solí a necháme ji prohřát.

4

Nať petrželky opláchneme pod studenou vodou, necháme ji okapat a nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, petrželku na něm zpěníme a přimícháme ji do polévky.

5

Polévku rozlijeme do misek nebo talířů a podáváme. Vhodnou přílohou je osmažený žitný chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept