Brambory zapečené s čedarem a klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s čedarem a klobásou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48964 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory vařené ve slupce |
200 g | Klobása uzená |
50 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
80 g | Okurky nakládané |
20 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
40 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
80 g | Sýr Čedar |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
20 g | Tuk |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 318,1mg |
Draslík | 947,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Okurky nakládané, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Sýr Čedar, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s čedarem a klobásou postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, čedar nastrouháme najemno, klobásu nakrájíme na kolečka, ementál na slabé plátky. Pekáček vymažene tukem, vyskládáme do něj polovinu plátků brambor, na ně položíme plátky sýru, na něj nasypeme kolečka klobásy. Zakryjeme zbylými bramborami, osolíme, opepříme, zalijeme rozpuštěným máslem a vložíme do trouby krátce zapéct. V mléce rozmícháme vejce, přimícháme strouhaný sýr a posekanou pažitku. Nalijeme na brambory, posypeme strouhankou a dopečeme. |
2 | Pokrm rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme. |