Jednoduchý recept

Brambory zapečené s čedarem a klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48964
Kategorie: Brambory

Ingredience

800 g Brambory vařené ve slupce
200 g Klobása uzená
50 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
80 g Okurky nakládané
20 g Pažitka
2 g Pepř černý mletý
40 g Strouhanka
8 g Sůl
80 g Sýr Čedar
120 g Sýr Ementál (Primátor)
20 g Tuk
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 740 kcal
Kilojoule 3 095kJ
14% Sacharidy 51 g
59% Tuky 44 g
90% Sodík 2 g
67% Bílkoviny 37 g

Brambory zapečené s čedarem a klobásou postup přípravy receptu:

1

Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, čedar nastrouháme najemno, klobásu nakrájíme na kolečka, ementál na slabé plátky. Pekáček vymažene tukem, vyskládáme do něj polovinu plátků brambor, na ně položíme plátky sýru, na něj nasypeme kolečka klobásy. Zakryjeme zbylými bramborami, osolíme, opepříme, zalijeme rozpuštěným máslem a vložíme do trouby krátce zapéct. V mléce rozmícháme vejce, přimícháme strouhaný sýr a posekanou pažitku. Nalijeme na brambory, posypeme strouhankou a dopečeme.

2

Pokrm rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept