Smažený chléb s houbovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený chléb s houbovou směsí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48965 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
4 plátek | Chléb pšeničný (bílý) |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 29,0mg |
Draslík | 637,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Pažitka, Rajčata, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený chléb s houbovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Žampióny omyjeme studenou vodou, necháme je okapat a pak nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Slaninu rozkrájíme na kostičky. Pažitku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s trochou soli. |
2 | V pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a krátce na něm osmažíme kostky slaniny a plátky žampiónů. Pak do pánve přidáme nakrájená rajčata a větší část pažitky, vše promícháme, opepříme, osolíme a ještě chvíli na mírném ohni dusíme. |
3 | V druhé pánvi na troše rozehřátého másla opražíme plátky chleba. Potom je potřeme česnekem, pokapeme olivovým olejem, rozprostřeme na ně houbovou směs, posypeme jemně nakrájenou pažitkou a podáváme. |