Recept

Pečená vepřová žebírka s čočkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48966
Kategorie: Maso

Ingredience

250 ml Balsamico ocet
2 stroužek Česnek
200 g Čočka jedlá
1 kávová lžička Fenykl obecný
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kg Rajčata Cherry
1 hrst Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
1 hrst Tymián čerstvý
1,5 kg Vepřová žebra
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,356 kcal
Kilojoule 5 674kJ
13% Sacharidy 48 g
124% Tuky 93 g
26% Sodík 527 mg
134% Bílkoviny 75 g

Pečená vepřová žebírka s čočkou postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme. Čočku propláchneme v sítu studenou vodou.

2

Vepřová žebírka, čočku, stroužky česneku a bylinky dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vše vaříme 45 minut.

3

Balsamikový ocet dáme do druhého menšího hrnce, přivedeme k varu a vaříme, až se ho polovina odpaří.

4

Maso vyjmeme z vývaru a necháme chvíli v octě.

5

V pekáči rozpálíme olej, přendáme do něj žebírka, přisypeme fenykl a prudce je osmažíme dozlatova. Pak do pekáče přilijeme 4 dl vývaru z hrnce, vložíme ho do trouby předehřáté na 180 stupňů a hodinu maso pečeme. V průběhu pečení ho obrátíme.

6

Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a společně se směsí v hrnci a octem přidáme po hodině pečení k masu do pekáče. Vše opepříme a osolíme, promícháme a necháme ještě 15 minut dusit.

7

Žebírka a čočku rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept