Pečená vepřová žebírka s čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená vepřová žebírka s čočkou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48966 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 ml | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Čočka jedlá |
1 kávová lžička | Fenykl obecný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kg | Rajčata Cherry |
1 hrst | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 hrst | Tymián čerstvý |
1,5 kg | Vepřová žebra |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 303,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Čočka jedlá, Fenykl obecný, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová žebra, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená vepřová žebírka s čočkou postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme. Čočku propláchneme v sítu studenou vodou. |
2 | Vepřová žebírka, čočku, stroužky česneku a bylinky dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vše vaříme 45 minut. |
3 | Balsamikový ocet dáme do druhého menšího hrnce, přivedeme k varu a vaříme, až se ho polovina odpaří. |
4 | Maso vyjmeme z vývaru a necháme chvíli v octě. |
5 | V pekáči rozpálíme olej, přendáme do něj žebírka, přisypeme fenykl a prudce je osmažíme dozlatova. Pak do pekáče přilijeme 4 dl vývaru z hrnce, vložíme ho do trouby předehřáté na 180 stupňů a hodinu maso pečeme. V průběhu pečení ho obrátíme. |
6 | Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a společně se směsí v hrnci a octem přidáme po hodině pečení k masu do pekáče. Vše opepříme a osolíme, promícháme a necháme ještě 15 minut dusit. |
7 | Žebírka a čočku rozdělíme na servírovací talíře a podáváme. |