Ovocný málo slazený džem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný málo slazený džem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 48967 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 205,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Maliny, Meruňky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný málo slazený džem postup přípravy receptu:
1 | Meruňky a maliny omyjeme, odstraníme pecky, vložíme do hrnce, rozvaříme a prolisujeme. Zahříváme a za stálého míchání dál vaříme do zhoustnutí. Přisypeme cukr, promícháme a vaříme dalších cca 7-10 minut. |
2 | Petol necháme rozpustit ve lžičce vody, vmícháme do horké marmelády a odstavíme. Teplý džem ihned rozdělíme do skleniček, uzavřeme a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Uložíme na chladném a temném místě. |