Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 4897
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová kůra
800 g Králičí maso
30 g Mandle
30 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej stolní
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
3 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 145kJ
3% Sacharidy 10 g
43% Tuky 32 g
14% Sodík 277 mg
79% Bílkoviny 44 g

Králík po staročesku postup přípravy receptu:

1

Králíka rozporcujeme, osolíme a posypeme zázvorem. Cibuli nakrájíme na plátky.

2

Králíka lehce opečeme na oleji s cibulí.

3

Vše zaprášíme moukou, osmahneme, zamícháme a zalijeme vodou. Dusíme do změknutí masa. Před koncem přilijeme smetanu, ochutíme citronovou šťávou a necháme krátce povařit.

4

Spaříme si mandle ve vařící vodě a oloupeme. Nakrájíme na nudličky, osmahneme na másle a při podávání posypeme králíka mandlemi.

5

Chutnou přílohou je rozinková rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept