Recept

Pečená husa s vínovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 48977

Ingredience

1 ks Bobkový list
700 g Husí maso pečené
25 g Husí sádlo
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
2 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
1 dl Víno bílé
4 dl Vývar drůbeží
6 ks Šalotka
Tmavá jíška
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,198 kcal
Kilojoule 5 014kJ
14% Sacharidy 50 g
119% Tuky 89 g
23% Sodík 462 mg
69% Bílkoviny 39 g

Pečená husa s vínovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očistíme šalotky a velmi drobně je pokrájíme. V pánvi si na 2 lžicích másla usmažíme z hladké mouku tmavou jíšku. V hlubším pekáčku si rozpálíme husí sádlo, na kterém osmažíme dozlatova pokrájenou šalotku. Přimícháme k ní tymián, bobkový list a celý pepř. Za stálého míchání přilijeme 2-3 lžíce šťávu z pečené husy (pokud máme) a vývar. Promícháme a pod pokličkou dusíme 5-7 minut. Potom přimícháme tmavou jíšku a 1 dl bílého vína. Omáčku, pokud je velmi hustá, můžeme zředit vývarem. Dochutíme ji solí, vložíme do ní porce pečené husy, dusíme pod pokličkou při mírné teplotě dalších 5-7 minut.

Poznámka

Nakyslou omáčku s pečenou husou podáváme s houskovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept