Pečená husa s vínovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená husa s vínovou omáčkou
Pečená husa s vínovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48977 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
700 g | Husí maso pečené |
25 g | Husí sádlo |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
6 ks | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
1 dl | Víno bílé |
4 dl | Vývar drůbeží |
Tmavá jíška | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 175,8mg |
Draslík | 895,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Husí sádlo, Pepř černý celý, Šalotka, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí maso pečené, Vývar drůbeží, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená husa s vínovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očistíme šalotky a velmi drobně je pokrájíme. V pánvi si na 2 lžicích másla usmažíme z hladké mouku tmavou jíšku. V hlubším pekáčku si rozpálíme husí sádlo, na kterém osmažíme dozlatova pokrájenou šalotku. Přimícháme k ní tymián, bobkový list a celý pepř. Za stálého míchání přilijeme 2-3 lžíce šťávu z pečené husy (pokud máme) a vývar. Promícháme a pod pokličkou dusíme 5-7 minut. Potom přimícháme tmavou jíšku a 1 dl bílého vína. Omáčku, pokud je velmi hustá, můžeme zředit vývarem. Dochutíme ji solí, vložíme do ní porce pečené husy, dusíme pod pokličkou při mírné teplotě dalších 5-7 minut. |
Poznámka
Nakyslou omáčku s pečenou husou podáváme s houskovým knedlíkem.