Recept

Králík pečený na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 4898

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
800 g Králičí maso
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Nové koření celé
1 ks Pepř černý celý
60 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 651kJ
4% Sacharidy 13 g
24% Tuky 18 g
20% Sodík 406 mg
78% Bílkoviny 44 g

Králík pečený na slanině postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme si nadrobno slaninu a cibuli, osmahneme dozlatova a přidáme několik kuliček nového koření a pepře, bobkový list.

2

Vložíme králíka, osolíme a lehce podlijeme teplou vodou. Dáme do předehřáté trouby, maso v průběhu pečení obracíme a přeléváme šťávou.

3

Po změknutí jej vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí přidáme teplou vodu. Rozšleháme a necháme provařit.

4

Šťávu přecedíme na naporcované maso a v troubě ohřejeme.

5

K příloze podáváme dušenou rýži a zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept