Králík pečený na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík pečený na slanině
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 4898 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
800 g | Králičí maso |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Nové koření celé |
1 ks | Pepř černý celý |
60 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 124,2mg |
Draslík | 854,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Králičí maso, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík pečený na slanině postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme si nadrobno slaninu a cibuli, osmahneme dozlatova a přidáme několik kuliček nového koření a pepře, bobkový list. |
2 | Vložíme králíka, osolíme a lehce podlijeme teplou vodou. Dáme do předehřáté trouby, maso v průběhu pečení obracíme a přeléváme šťávou. |
3 | Po změknutí jej vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí přidáme teplou vodu. Rozšleháme a necháme provařit. |
4 | Šťávu přecedíme na naporcované maso a v troubě ohřejeme. |
5 | K příloze podáváme dušenou rýži a zeleninový salát. |