Recept

Bramborová polévka s tykví a tuřínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 48981
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

5 ks Brambory
3 polévková lžíce Kerblík
40 g Máslo čerstvé
0,5 l Mléko polotučné
25 g Nudle vlasové
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tuřín
1 ks Tykev
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 087kJ
9% Sacharidy 32 g
15% Tuky 11 g
13% Sodík 252 mg
19% Bílkoviny 11 g

Bramborová polévka s tykví a tuřínem postup přípravy receptu:

1

Tuřín, středně velkou tykev (turek) a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky o hraně cca 5 cm.

2

Dáme vařit půl litru mléka a půl litru vody. Listy špenátu natrháme na kousky, kerblík nasekáme nadrobno.

3

Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, na kterém zeleninu několik minut opékáme. Osolíme, opepříme a zalijeme horkým mlékem a vřelou vodou. Polévku vaříme asi 15 minut. Když je zelenina téměř hotová, přidáme do ní vlasové nudle a listový špenát. Povaříme asi 5 minut, aby nudle změkly. Přidáme kerblík a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept